Το μέλλον είναι Τώρα!

pixabay.com/free-photos
                                                                                
Λευκωσία, 2 Ιουλίου 2021

Αγαπημένε/η,

Οι άνθρωποι από την φύση μας, έχουμε την τάση να αναβάλλουμε τα σχέδια μας. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Έχουμε την ψευδαίσθηση πως μόνο με την σκέψη μπορεί να πραγματοποιηθούν. Αντίθετα, όπως λέει και ένα ρητό που διάβασα πρόσφατα "Τίποτα δε σου χαρίζεται στη ζωή, μόνο αν ιδρώσεις, αν επιμείνεις στους στόχους σου και δε σταματήσεις μέχρι το τέλος, τότε μόνο θα φτάσεις στον προορισμό". 

Σκέφτηκες ποτέ πόσα έχεις "χάσει" γιατί πολύ απλά δεν πάλεψες, δεν έκανες εκείνο το ένα επιπλέον βήμα γιατί κουράστηκες, γιατί βαριόσουν, γιατί περίμενες αυτό να έρθει να σε βρει; Αν τελικά έκανες εκείνο το βήμα, αν ανέβαινες εκείνο το μικρό σκαλοπατάκι, τι θα γινόταν, πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η ζωή σου; 

Δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις ή την μυική δύναμη του καθενός. Με το πόσο μεγάλα ή μικρά είναι τα όνειρα που κάνει για τον εαυτό του. Η θέληση του να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να τα πετύχεις τον στόχο σου, αυτό είναι που θα σε ξεχωρήσει και θα σε πάει μπροστά. Μπροστά, εκεί όπου εσύ θέλεις να φτάσεις!

Σταμάτα να στέκεσαι στο ίδιο σημείο και να περιμένεις την εξέλιξη, την άνοδο. Δεν πρόκειται να κινηθείς ποτέ. Και σε 5, και σε 10 χρόνια αν κοιτάξεις, στο ίδιο ακριβώς σημείο θα βρίσκεσαι. Θα συνειδητοποιήσεις πως πέρασαν τόσα χρόνια, και εσύ είσαι ακόμη εκεί. Εκεί, στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησες. Δεν είναι τραγικό; 

Θες να ξυπνήσεις μια μέρα και να το δεις να συμβαίνει; Αν σταματάει να χτυπάει και εσένα η καρδιά σου μόνο από το άκουσμα αυτού, προλαβαίνεις να το αλλάξεις. Σήμερα! ΤΩΡΑ! Καθόμαστε και περιμένουμε το μέλλον πονώντας για το παρελθόν. Λες και είμαστε σίγουροι πως θα έρθει εκείνο το αύριο που ονειρευόμαστε και θα ξαναζήσουμε το χθες. Ζήσε το Τώρα! Στην τελική μόνο αυτό έχεις. Μην το χάσεις! 
    Ελπίζω να περνάς υπέροχα!



0 Σχόλια