Uni Life: 5+1 Τρόποι να μείνεις οργανωμένος στο πανεπιστήμιο



Είσαι έτοιμος να μπεις στο πανεπιστήμιο και να αρχίσεις μια καινούρια ζωή; Έχουμε μαζέψει μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς λιγάκι.

1. Οργάνωσε τον υπολογιστή και το κινητό σου 

Ένας εύκολος τρόπος για να οργανωθείς κατάλληλα, είναι να δημιουργήσεις διαφορετικά folders στον υπολογιστή σου, για το κάθε μάθημα έτσι ώστε να μπορείς να αποθηκεύεις τις σημειώσεις, διάφορες άλλες, σχετικές πληροφορίες και τις εργασίες, που θα χρειαστεί να ετοιμάσεις.

Στο κινητό σου, μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές, που σου παρέχουν την δυνατότητα, να επεξεργάζεσαι όλα τα παραπάνω (Word, Power Point κτλ.)


2. Χρησιμοποίησε το ημερολόγιο σου
Το ημερολόγιο, από εδώ και πέρα, θα αποτελεί την αγαπημένη σου εφαρμογή. Κατέγραψε τις υποχρεώσεις σου σχετικά με τα μαθήματα και τις εργασίες σου, ώστε να μην ξεχάσεις τίποτα,Καταχώρησε τις ώρες διδασκαλίας σου, τις εργασίες που πρέπει να παραδόσεις και τις εξετάσεις σου. Για τις εργασίες και τις εξετάσεις σου, ενεργοποίησε τη λειτουργία ειδοποιήσεων και ρύθμισε το, 2-3 εβδομάδες πριν.


3. Προετοίμασε την εβδομάδα σου  

Η Κυριακή, θα είναι ο μεγαλύτερος σου σύμμαχος. Έλεγξε τι έχεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα, για να έχεις μια ιδέα και οργάνωσε το χρόνο σου. Επέλεξε ποιες ώρες θα διαβάζεις και ποιες θα βγαίνεις, γιατί πάνω απ' όλα πρέπει να υπάρχει μέτρο! Κατέγραψε το πρόγραμμα σου, σε μία κόλλα, ή εάν προτιμάς την ψηφιακή μορφή, αποθήκευσε τα στο κινητό ή τον υπολογιστή σου.


4. Βρες τον χώρο και τον χρόνο σου 
Δεν μπορούν όλοι να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Μερικοί, προτιμούν να μελετάνε τις πρωινές ώρες και σε δημόσιο χώρο, όμως κάποιοι άλλοι, επιλέγουν τις βραδινές ώρες στον προσωπικό τους χώρο. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αυτό που χρειάζεται, είναι να διαλέξεις την καλύτερη για 'σένα.


5. Έλεγξε τα email σου 

Τα emails, μετά τον πρώτο καιρό, δεν τα ξανά ελέγχουμε. Μέγα λάθος! Το πανεπιστήμιο, σου στέλνει συχνά ενημερώσεις, για διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σε αφορούν, αλλά και για κάποιες αλλαγές στο ωράριο και στις αίθουσες των μαθημάτων σου. Εάν δεν τα ελέγχεις, πως θα ενημερώνεσαι;


6. Βάλε χρώματα
Διαχώρισε το κάθε σου μάθημα, με ένα διαφορετικό χρώμα. Προμηθεύσου με boxfiles και τετράδια του ίδιου χρώματος, για κάθε μάθημα. Μπορείς επίσης, να αντιστοιχήσεις τα χρώματα και με το ημερολόγιο που έχεις ετοιμάσει. Έτσι, θα σε βοηθήσει και εσένα να τα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα και να είσαι οργανωμένος.



Ελπίζω να περνάς υπέροχα!



0 Σχόλια