Αγαπημένε/η - F.R.I.E.N.D.S.

Αγαπημένε/η μου,

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς την ζωή σου, χωρίς τους φίλους σου; Σκέφτηκες ποτέ, πως αν δεν υπήρχαν αυτοί, ίσως να μην ήσουν ο ίδιος άνθρωπος; Τι θα μπορούσες να έκανες χωρίς αυτούς;
Οι φίλοι, είναι κοντά μας κάθε στιγμή, είτε αυτή είναι καλή, είτε κακή. Είναι πάντα πλάι μας, για να μας συμβουλεύσουν, είτε έχουμε ένα προβληματισμό, είτε η απόφαση που έχουμε πάρει ίσως να μην είναι η ορθότερη. Αυτό δεν σημαίνει, πως δεν στηρίζουν τις επιλογές μας. Βρίσκονται δίπλα μας κάθε στιγμή, έτοιμοι για να γιορτάσουν μαζί μας στις χαρές, αλλά κυρίως για να κλάψουμε παρέα στις λύπες.

Τι συμβαίνει όμως, όταν ανάμεσα σε δύο πολύ καλούς φίλους, μπουν χιλιάδες μέτρα; Θα αλλάξει κάτι στη σχέση αυτή; Θα μείνει τόσο δυνατή, όσο ήταν πριν ή θα χαλάσει; Τις απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, μόνο οι ίδιοι μπορούν να τις δώσουν. Κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα, πως αυτή η φιλία θα αντέξει, αλλά ακόμη πιο δύσκολα ότι θα χαθεί. Εξαρτάται καθαρά, από τους ίδιους.  Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, πίστεψε με γιατί το έχω δει να συμβαίνει!

Δεν θα είναι εύκολο για κανέναν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πολλοί είναι όμως οι τρόποι, για να επισημαίνει κάποιος καθημερινά την παρουσία του, στη ζωή του άλλου. Μια καλημέρα το πρωί, η επιμονή του να μαθαίνεις τα νέα του, είναι μερικοί απλοί τρόποι για να το επιτύχει. Χρειάζεται κόπο και μόχθο και από τις δύο πλευρές, αλλά όταν και οι δύο νοιάζονται, τότε όλα θα πάνε καλά!

Η απόσταση μπορεί να αλλάξει κάποια δεδομένα στη ζωή τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να προσαρμοστούν στα καινούρια. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, έχει κυρίαρχο ρόλο, σε όλη αυτή την προσπάθεια. Το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να την χρησιμοποιούν προς όφελος τους.

Ακόμη και η απόσταση, δεν μπορεί να χαλάσει τα ιερά δεσμά της φιλίας, όταν αυτή είναι τόσο δυνατή. Καθημερινά, να ευχαριστείς τους φίλους σου και να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη, που στέκονται πλάι σου. Να θυμάσαι πως τίποτα δεν είναι δεδομένο σ’ αυτή τη ζωή, όλα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Να επιβεβαιώνεις καθημερινά, πως είσαι περήφανος για την επιλογή σου!

Με αγάπη xx
Ελπίζω να περνάς υπέροχα!



0 Σχόλια