Christmas: Πως να μπεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων;


Έφτασε λοιπόν ο καιρός, να μπούμε και επίσημα στο κλίμα των Χριστουγέννων!!!

Αυτή είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνο, γι' αυτό και φροντίζω να την ζω στο έπακρο. Κάθε χρόνο, ψάχνω να βρω τρόπους, έτσι ώστε να αισθανθώ το πνεύμα των Χριστουγέννων, όσο περισσότερο γίνεται.

Στο πρώτο Χριστουγεννιάτικο "επεισόδιο", θα σας δώσω μερικές συμβουλές, έτσι ώστε να το ζήσετε και εσείς τόσο μαγικά. Δηλαδή, μερικούς τρόπους, οι οποίοι θα σας βάλουν περισσότερο στο κλίμα, αυτής της τόσο γιορτινής εποχής.

1. Christmas Shopping

Τι πιο συνηθισμένο γι' αυτή την εποχή; Είναι η εποχή που όλος ο κόσμος αγοράζει κάτι, είτε αυτό είναι δώρα, είτε χριστουγεννιάτικα στολίδια, αλλά ακόμη και τις προετοιμασίες για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Βγες για ψώνια, λοιπόν! Αγόρασε στολίδια για το σπίτι, χριστουγεννιάτικο δέντρο, δώρα για τους φίλους σου (πάρε και κάτι για 'σένα) και έτσι θα έχεις κάνει ήδη το πρώτο βήμα. Τα καταστήματα αυτή την περίοδο, έχουν ιδιαίτερα τραγούδια και αυτό θα σε βοηθήσει.

2. Christmas Decoration 

Όλα αυτά λοιπόν, που αγόρασες, πρέπει να τα βάλεις στους χώρους σου. Διακόσμησε το σπίτι, με όλα αυτά που αγόρασες, αλλά και που είχες ήδη στο σπίτι και έτσι θα δημιουργήσεις μια πιο ζεστή και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Μία πολύ ωραία λεπτομέρεια, είναι να βάλεις τα δώρα σε εντυπωσιακές τσάντες ή περιτυλίγματα και να τα τοποθετήσεις κάτω από το δέντρο.

3. Smell Like Fall Christmas

Σε προηγούμενο post σας είχα αναφέρει, πως να μυρίζει το σπίτι σας Φθινόπωρο. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να το κάνετε και για τα Χριστούγεννα, όσο αφορά τις μυρωδιές. Ψάξτε στο διαδίκτυο και θα βρείτε πολύ εύκολους τρόπους, αλλά και οικονομικούς για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα. Μπορείτε επίσης, αφού διαλέξετε την αγαπημένη σας μυρωδιά, να την διατηρήσετε με την πάροδο των χρόνων. Μ' αυτό τον τρόπο, κάθε Χριστούγεννα το σπίτι σας, θα μυρίζει αυτή την ξεχωριστή μυρωδιά και θα αισθάνεστε πως πραγματικά έφτασε αυτή η εποχή.

4. Christmas Recipes

Όλοι περιμένουμε πως και πως να έρθουν οι γιορτές, για να φάμε τα γνωστά γλυκά. Ακόμη μία συνήθεια της εποχής, είναι να φτιάχνουμε τις παραδοσιακές συνταγές (κουραμπιέδες, μελομακάρονα,κτλ), αλλά και κουλουράκια, κέικ ή οτιδήποτε άλλο θελήσουμε. Είναι η εποχή, που όλο το σπίτι μυρίζει ένα, δύο, αλλά και τρία φαγητά ή γλυκά. Δεν πιστεύω, να θέλεις να χαλάσεις αυτό το έθιμο. Είναι μέρος των παιδικών μας αναμνήσεων και πρέπει είναι στο χέρι μας, να το κρατήσουμε αναλλοίωτο στον χρόνο.  

5. Christmas Playlist

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η μουσική έχει σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. Μπορεί με ένα και μόνο τραγούδι, να αλλάξει όλη μας τη ψυχολογία. Έτσι και η Χριστουγεννιάτικη μουσική, μπορεί να σε βάλει πολύ πιο εύκολα στο κλίμα. Δημιούργησε λοιπόν, την καλύτερη λίστα για σένα, όπου θα περιέχει τα αγαπημένα σου Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Άκουσε την σε κάθε περίπτωση. Στο αυτοκίνητο καθώς βρίσκεσαι στον δρόμο, στο σπίτι όταν κάνεις τις δουλειές, παντού!

6. Christmas movies/videos 

Όλοι μας έχουμε περάσει άπειρες ώρες, αυτή την εποχή, μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας Χριστουγεννιάτικες ταινίες. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Πλέον τα κανάλια, τις γιορτινές εβδομάδες, βάζουν στο πρόγραμμα τους, κάθε βράδυ να παίζει μια τέτοια ταινία. Σου συστήνω λοιπόν, όλο τον Δεκέμβριο, αφού επιστρέψεις στο σπίτι και αράξεις στον καναπέ, να βάζεις μία ταινία κάθε βράδυ. Σκεπάσου με μία κουβέρτα και φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα, απολαμβάνοντας την. 

Πλέον όμως, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, έχει αναπτυχθεί το YouTube. Κάθε χρόνο οι youtubers (Έλληνες και ξένοι), κάνουν το λεγόμενο vlogmas. Είναι καθημερινά βίντεο με την ζωή τους και έχει αρκετά χριστουγεννιάτικα στοιχεία, τα οποία μπορείτε να τα εκμεταλλευθείτε.

7. Volunteer 

Εννοείτε πως δεν θα μπορούσα με τίποτα να παραλείψω την πιο γιορτινή δραστηριότητα της εποχής, την προσφορά! Αυτές οι μέρες, είναι αφιερωμένες στην αγάπη. Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις έστω και μία μόνο μέρα. Ψάξε και βρες οργανισμούς, οι οποίοι βοηθάνε όλο τον χρόνο και πρόσφερε και εσύ, ένα λιθαράκι σε όλη αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι δύσκολο, αξίζουν πολύ περισσότερα, από μερικές ώρες της ζωής μας.

Ακόμη και αν όντως, δεν έχεις χρόνο γι' αυτό, άλλος ένας τρόπος να βοηθήσεις, είναι να βρεις μία οικογένεια που δεν έχει χρήματα και να της χαρίσεις, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κάνε τις απαραίτητες αγορές, ετοίμασε μερικά φαγητά και πρόσφερε τα σ' αυτή την οικογένεια. Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ θα το εκτιμήσουν!

Αλλά και στην περίπτωση που δεν διαθέτεις τόσα χρήματα, μπορείς να κάνεις το πιο απλό. Αντί να αγοράσεις εκείνο το ωραίο ρούχο στην βιτρίνα, πρόσφερε αυτά τα χρήματα που ήσουν διατεθειμένος να δώσεις για το ρούχο, σε κάποιον που τα έχει πραγματικά ανάγκη. Αυτό μπορεί να είναι 50 ευρώ, αλλά ακόμη και 5. Για κάποιον, ίσως να έχουν μεγαλύτερη αξία από για σένα. 

Ελπίζω να περνάς υπέροχα!



0 Σχόλια