Αγαπημένε/η: Η δύναμη της διαφορετικότητας

pexels.com / mentatdgt


Αγαπημένε/η,
Στη ζωή μας καθημερινά, συναντάμε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Ψηλούς, κοντούς, λεπτούς, χοντρούς, όμορφους, άσχημους, μερικοί μοιάζουν αρκετά και άλλοι καθόλου. Αυτοί όμως, που προσέχουμε, έχουν κάτι διαφορετικό, κάτι αλλόκοτο από τα συνηθισμένα.

Εσύ θέλεις να ακολουθείς τη μάζα ή να αποτελείς την εξαίρεση;
Εμείς οι άνθρωποι, έχουμε την τάση να συγκρινόμαστε με τους γύρω μας, θέλοντας να τους μοιάσουμε. Όμως πως γίνεται, να συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα; Πως μπορεί ένα ρούχο να γίνει βιβλίο; Δεν μπορεί! Με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν, δεν μπορεί κάποιος άνθρωπος, να μοιάσει σε κάποιον άλλον.

Ο κάθε ένας από εμάς, είναι διαφορετικός και εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια πιστεύω και τα ίδια βιώματα, όπως ούτε τα ίδια μαλλιά ή το ίδιο σώμα. Τι σημασία έχουν τα τέλεια μαλλιά, η γαλλική μύτη ή το καλογυμνασμένο σώμα, όταν εσύ αισθάνεσαι καλά με την εμφάνιση και την ζωή σου; Αν αγαπήσεις το σώμα σου και τη ζωή σου, τότε κανένας δεν θα σε επηρεάζει με τα λόγια του, γιατί πολύ απλά δεν θα έχουν καμία αξία στα μάτια σου. Πόσες φορές έχεις δει άτομα με περισσότερα κιλά, γεμάτα αυτοπεποίθηση και χαρά που είναι πολύ πιο όμορφα από άτομα με το "ιδανικό" σώμα;

Αγάπησε το σώμα σου έτσι όπως είναι και κάνε τις αδυναμίες σου προτέρημα. Τότε και μόνο τότε, θα διαπιστώσεις πως αυτή είναι η πραγματική σου δύναμη. Αν είσαι υπέροχος στα μάτια σου, θα είσαι πραγματικά όμορφος και στα μάτια των άλλων. Και αν δεν είσαι, τι πειράζει; Δεν είναι απαραίτητο να αρέσουμε στους άλλους, παρά μόνο στον ίδιο μας τον εαυτό.

Η διαφορετικότητα, είναι η δύναμη σου!

Με αγάπη xx

Ελπίζω να περνάς υπέροχα!



0 Σχόλια