Uni Life: 5 πράγματα που πρέπει να έχει οπωσδήποτε το φοιτητικό σου δωμάτιο!

dovecottageblog.com


Ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του και κακά τα ψέματα επιστρέφουμε όλοι στην ρουτίνα μας (που λίγο πολύ, φέτος μας έχει λείψει). Αν είσαι σε περίοδο που φτιάχνεις ή ανανεώνεις το φοιτητικό σου δωμάτιο και σκέφτεσαι τι θα χρειαστείς την καινούρια χρονιά και τι θα πρέπει να πάρεις μαζί σου, τότε αυτό το άρθρο μπορεί να σου φανεί χρήσιμο! 

Το φοιτητικό σου δωμάτιο είναι ο χώρος όπου (για όσα χρόνια κρατήσουν οι σπουδές σου) θα περνάς αρκετές ώρες της ημέρας σου. Έτσι λοιπόν, πρέπει να είναι όσο πιο όμορφο και άνετο για εσένα και τις ανάγκες σου. 

Αυτά είναι τα 5 must αντικείμενα που σου προτείνω για το φοιτητικό σου δωμάτιο:

        1. Υπολογιστή και Internet

pexels.com/Vlada Karpovich

Ότι και αν σπουδάζεις, σε οποιαδήποτε πόλη ή χώρα του κόσμου, πρέπει να έχεις οπωσδήποτε έναν υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο


Ακόμη και αν είσαι εναντίων όλης αυτής της μανίας και της "εξάρτησης" που έχουμε οι πλείστοι στο διαδίκτυο (παραδεχτείτε το!), ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας ... δεν έχεις άλλη επιλογή.


Αν σκοπεύεις να αγοράσει καινούριο υπολογιστή, πρόσεξε να είναι ανθεκτικός γιατί έχετε να τραβήξετε αρκετά μαζί και ειδικά τις σκληρές περιόδους της εξεταστικής, όπου θα τον "κακομεταχειρίζεσαι" δεόντως. Γιατί πέρα από τις ταινίες και τις σειρές που θα βλέπεις, θα βλέπεις και τις σημειώσεις των καθηγητών σου, τις παρουσιάσεις τους, θα γράφεις τις σημειώσεις και τις εργασίες σου. 

        2. Εσπρεσιέρα 

rollingstone.com/Breville

Θα μου πεις τώρα: τι θα την κάνεις αφού το πανεπιστήμιο είναι γεμάτο καφετέριες, και το καταλαβαίνω αυτό. Σκέψου όμως κάθε πρωί να πρέπει να σηκωθείς πιο νωρίς για να περάσεις από το καφέ και να περιμένεις στην σειρά για να πιεις τον καφέ σου. Για να μην μιλήσω και για το οικονομικό κομμάτι. Ενώ, το να έχεις μία εσπρεσιέρα στο σπίτι σου, είναι και πιο οικονομικό και πιο γρήγορο.


Από την άλλη, αν δεν είσαι του καφέ, μην είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξεκινήσεις έστω και μέσα μέσα να πίνεις τώρα που είσαι φοιτητής. Και εγώ όταν τελείωσα το σχολείο δεν μπορούσα καν να μυρίσω τον καφέ, αλλά τώρα έναν μέσα - μέσα τον ζητάω. 


Ακόμη ένας καλός λόγος για να αγοράσεις εσπρεσιέρα, είναι και ο οικολογικός. Αν σκεφτείς πόσα πλαστικά ποτήρια θα γλιτώσεις μέσα σε μία εβδομάδα, σκέψου σε έναν χρόνο! Αν παρ' όλα αυτά πηγαίνεις σε καφετέριες, σε παρακαλώ πάρε το δικό σου ποτήρι, δεν σου κοστίζει τίποτα!


        3. Ολοσωμο Καθρεύτη

huffpost.com

Σε όλα τα σπίτια είναι απαραίτητος ένας ολόσωμος καθρεύτης, γιατί να λείπει από το φοιτητικό σου δωμάτιο; 


Στο πανεπιστήμιο ξεκινάμε σιγά σιγά να φτιαχνόμαστε περισσότερο από πριν. Λίγο οι καφέδες, λίγο οι εξόδοι, μας κάνουν να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στο τι φοράμε, οπότε ένας όλόωμος καθρεύτης είναι απαραίτητος για να βλέπουμε τα outfits μας


Ακόμη, αν μένεις σε ένα πολύ μικρό σπίτι ή δωμάτιο, τότε ο καθρεύτης θα σε βοηθήσει να το κλέψεις στο μάτι και να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος σου. Αυτό θα βοηθήσει και στη δική σου ψυχολογία

        4. Επιτραπέζια

timeout.com

Τα φοιτητικά χρόνια πέρα από αρκετό διάβασμα, έχουν και αρκετό ελεύθερο χρόνο

Μια πολύ καλή ιδέα για να περάσεις χρόνο με τους φίλους σου είναι τα game nights. Παρά να είστε όλοι μέρα μπροστά από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή σας, μαζευτείται σε ένα σπίτι, παραγγείλτε πίτσα και ξεκινήστε το παιχνίδι.

Αν έχετε ο καθένας από το αγαπημένο σας επιτραπέζιο παιχνίδι και κάθε φορά διαλέγετε ένα, θα περάσετε πολύ χρόνο παίζοντας χαρτιά και επιτραπέζια αυτά τα χρόνια πιστέψτε με! 


        5. Τις πιο αγαπημένες σου φωτογραφίες

pinterest.com

Μπορεί να περάσεις φανταστικά τα φοιτητικά σου χρόνια, όμως κάθε αρχή και δύσκολη. Ειδικά όταν ζεις μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους, σε μια ξένη πόλη. Πολλές θα είναι οι στιγμές που θα αισθανθείς μοναξιά, που θα θέλεις κάποιον να μιλήσεις και δεν θα είναι εκεί μαζί σου. 


Ένας τρόπος για να αισθάνεσαι τα αγαπημένα σου πρόσωπα κοντά σου κάθε στιγμή στην καινούρια σου ζωή, είναι να φτιάξεις ένα κολαζ με τις φωτογραφίες σας και να το βάλεις κάπου που θα τις βλέπεις πολύ συχνά. 


Δεν θα κλαις όμως κάθε φορά που θα αναπολείς τις στιγμές σας και θα σκέφτεσαι ότι τώρα είσαι εκεί μόνος σου, γιατί θα έρθουν καλύτερες μέρες. Θα γνωρίσεις κόσμο, θα κάνεις καινούριες παρέες και θα φτιάξεις καινούριες αναμνήσεις χωρίς να χάσεις τις παλιές. Σύμφωνοι; 


Εσύ ποιο από αυτά θα βάλεις πρώτο στο φοιτητικό σου δωμάτιο;

Εσύ τι άλλο θα βάλεις σίγουρα στον χώρο σου;


Ελπίζω να περνάς υπέροχα!

0 Σχόλια