LifeStyle: Μέχρι πότε θα αναβάλλεις τα όνειρα σου; | 5 τρόποι για να σταματήσεις να είσαι αναβλητικός.


Τους τελευταίους μήνες, έχει ανατραπεί η ζωή όλων μας. Από εκεί που ζούσαμε τις ζωές μας ανέμελα, ξαφνικά κάποιος (όχι και ο οποιοσδήποτε) ήρθε και έβαλε μια παρένθεση για να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να ζούμε για το τώρα, το σήμερα και όχι το αύριο ή το χθες!

Αφού το σχεδιάζεις τόσο καιρό, αφού βαθιά μέσα σου θέλεις τόσο πολύ να το κάνεις, γιατί βαριέσαι να σηκωθείς από τον καναπέ και να ξεκινήσεις; Κυριολεκτικά μια ανάσα σε κρατά μακριά από το να ζήσεις το όνειρο σου, αφότου πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις. 

Πάμε να δούμε με ποιους τρόπους μπορείς να το πετύχεις αυτό

        1. Θυμήσου τον λόγο που το κάνεις

Αυτό είναι το κίνητρο σου! Ότι και να κάνεις από εδώ και πέρα θα έχει έναν κοινό στόχο, το όνειρο σου. 

Όταν ο λόγος που κάνεις κάτι έχει αξία για εσένα, τότε να είσαι σίγουρος πως θα είναι πολύ πιο ευχάριστη η διαδικασία, από το να μην έχει κανένα νόημα για εσένα. Έτσι θα περνάς ευχάριστα την ώρα σου και ίσως να μην αντιλαμβάνεσαι πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος.  

        2. Θέσε μικρούς στόχους

pexels.com / energepic.com

Είναι πολύ πιο εύκολο να επιτύχεις μικρές δοκιμασίες, παρά να φτάσεις απευθείας στον τελικό σου στόχο. Θέσε μικρά βήματα έτσι ώστε να φτάσεις στην κορυφή σου. 

Αυτό θα σε βοηθήσει επίσης να βλέπεις την πρόοδο σου κάθε φορά και να μην απογοητεύεσαι. Αν θέσεις μόνο έναν στόχο, τον τελικό, τότε για καιρό δεν θα βλέπεις ότι έκανες κάτι και δεν θα αισθάνεσαι καλά. Αν όμως θέσεις πολλούς και μικρούς στόχους, κάθε φορά θα έχεις την ικανοποίηση να τους διαγράφεις από την λίστα σου και έτσι θα νιώθεις όλο και πιο κοντά στον τελικό προορισμό. 

        3. Εφάρμοσε τον νόμο των 2 λεπτών 

Είναι ένας τρόπος που έχει βοηθήσει πολύ και εμένα στην καθημερινότητα μου. Η φιλοσοφία του είναι ότι εάν πιέσεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι για δύο λεπτά, μετά θα θέλει να συνεχίσει γιατί δεν πρόλαβε να τελειώσει αυτό που άρχισε και τα δύο λεπτά γίνονται μισάωρο. 

Οπότε εσύ πες στον εαυτό σου να σηκωθεί, να κάνει αυτό που πρέπει για δύο λεπτάκια και άσε τον να τον παρασύρει η εργασία!

        4. Κλείσε τα social media 

pexels.com / Tracy
Κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια, όποτε θέλουμε να κάνουμε κάτι πρέπει να κλείσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να απομακρυνθούμε από το κινητό. 

Με το να κάθεσαι και να λες "πρέπει να κάνω αυτό και αυτό και εκείνο", αλλά την ίδια στιγμή να κάνεις scroll στο Instagram, δουλειά δεν βγαίνει. Γι' αυτό μείνε μακριά από το κινητό για άλλη μια φορά, εάν θέλεις να είσαι πραγματικά παραγωγικός.

        5. Προγραμματίσου από το προηγούμενο βράδυ 

Ακούγεται βλακεία, αλλά πραγματικά παίζει σημαντικό ρόλο. Εάν το έχεις προσέξει, κάθε φορά που ξυπνάς με μια λίστα στο μυαλό σου από πράγματα που έχεις να κάνεις, έχεις περισσότερη όρεξη για δουλειά παρά τις μέρες που δεν έχεις ουσιαστικά κάποιο πρόγραμμα. 

Φτιάξε λοιπόν το βράδυ, ένα γενικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Έτσι θα βάλεις στον εαυτό σου την έγνοια ότι πρέπει να τα τελειώσεις μέχρι το επόμενη βράδυ. 

  Αυτοί ήταν οι δικοί μου τρόποι για να μην είμαι αναβλητική. Εσύ ποιους εφαρμόζεις στην ζωή σου;


Ελπίζω να περνάς υπέροχα!






0 Σχόλια