LifeStyle: 5+2 τρόποι για να ξεκουράζεσαι μετά από μία κουραστική μέρα!


Πολλές είναι η φορές, που η καθημερινότητα μας εξουθενώνει και χρειαζόμαστε μία έξτρα περιποίηση.

Άλλες φορές έχουμε περισσότερο και άλλες λιγότερο χρόνο, για να χαλαρώσουμε. Σημασία έχει, να μπορέσουμε να αφιερώσουμε έστω και μισή ώρα καθημερινά, στον εαυτό μας, γιατί το έχει πραγματικά ανάγκη.

Παρακάτω θα σου πω, τι κάνω εγώ στη καθημερινότητα μου, όταν έχω πολύ αλλά και λίγο χρόνο.

Στο σπίτι:

1. Μπάνιο
Τίποτα δεν θα σε κάνει να κάνει να χαλαρώσεις περισσότερο, από ένα μπάνιο. Τώρα που κάνει κρύο, κάνε ένα ζεστό μπάνιο για να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Το νερό θα απομακρύνει κάθε αρνητική σκέψη που έχεις και θα αδειάσει το μυαλό σου από τις σκέψεις.

2. Ζεστό Ρόφημα 

Όπως το ζεστό μπάνιο, έτσι και το ξεστό ρόφημα, θα σε κάνει να ηρεμήσεις και να καθαρίσει το μυαλό σου. Είτε αυτός είναι ένας καφές, ένα τσάι ή μία ζεστή σοκολάτα. Διάλεξε το αγαπημένο σου και φτιάξε το, εύκολα και γρήγορα.

3. Μουσική/Ταινία
H μουσική, πάντα θα είναι ένα από τα καλύτερα "φάρμακα" για τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας. Αν ξέρεις να παίζεις κάποιο μουσικό όργανο και πάντα έχεις ως δικαιολογία, πως δεν έχεις χρόνο για να παίξει, είναι η ευκαιρία σου να το κάνεις. Αν πάλι, δεν ξέρεις να παίζεις κάποιο όργανο, δεν πειράζει. Άνοιξε το κινητό, τον υπολογιστή, το ραδιόφωνο σου και θα βρεις μουσική, για κάθε διάθεση και γούστο. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αφήσεις την καρδιά και το μυαλό σου ελεύθερα, για να ταξιδέψουν.

4. Κεριά
Στο εμπόριο, υπάρχουν χιλιάδες είδη κεριών, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποφορτηστεις. Εφοδίασε το σπίτι σου με μερικά απ' αυτά και έτσι όταν φτάσει αυτή η δύσκολη στιγμή, που θα θες απεγνωσμένα να χαλαρώσεις, τα χρησιμοποιήσεις. Το άρωμα τους θα σε βοηθήσει πολύ!

Στο δρόμο:

1. Μουσική
Όπου και να βρίσκεσαι, πάντα υπάρχει τρόπος να ακούσεις μουσική! Είναι κομμάτι της ζωής μας, στις καλές και στις κακές στιγμές. όπως και πριν, η μουσική θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις. Επέλεξε ένα είδος που σου αρέσει και σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.

2. Βόλτα στην εξοχή 

Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο στην διάθεση σου για μία εξόρμηση, τότε πρέπει να τον βρεις, γιατί ο εαυτός σου αξίζει ένα διάλειμμα από την κουραστική πραγματικότητα. Είτε είναι μια βόλτα στο βουνό για να εισπνεύσεις καθαρό οξυγόνο, είτε είναι στην θάλασσα για να ακούσεις τον ήχο των κυμάτων.  Όποιο και αν επιλέξεις, θα σου κάνει πολύ καλό. Το πιθανότερο είναι, να έχεις μια πολύ γρήγορη "ανάρρωση".

3. Καθαρός αέρας
Ακόμη και αν δυσκολεύεσαι πραγματικά, να βρεις αρκετό ελεύθερο χρόνο σύντομα, μπορείς να ξε-κλέψεις μία ώρα, για να πας σε ένα πάρκο, ώστε να ακούσεις όλους εκείνους τους όμορφους ήχους. Τα πουλιά που κελαηδούν, το θρόισμα των φύλλων, ακόμη και τα παιδιά που παίζουν, θα σε βοηθήσουν.

Ελπίζω να σε βοήθησα να χαλαρώσεις και εσύ, σε μια παρόμοια κατάσταση.




Ελπίζω να περνάς υπέροχα!

0 Σχόλια