Αγαπημένε/η: Αξίζει να προσπαθήσω μέχρι το τέλος;


Αγαπημένε/η, 


Κάθε φορά που χρειάζεται να πάρουμε μία σημαντική απόφαση για τη ζωή μας, ξεκινάμε και αναλύουμε με τις ώρες, τα υπέρ και τα κατά κάθε μας επιλογής, μέχρι να καταλήξουμε κάπου. Πάντα μπαίνει μπροστά η λογική, ακόμη και αν δεν είναι αυτό που θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Σκέφτηκες όμως, τι θα συνέβαινε στην πραγματικότητα, αν έκανες αυτό που πραγματικά σε κάνει ευτυχισμένο; Αν για μία φορά άκουγες την καρδία, στη θέση της λογικής;

Κάπως έτσι, λειτουργούν και οι αποφάσεις για το αν πρέπει να παλέψουμε, για να κρατήσουμε έναν άνθρωπο στην ζωή μας. Πολλές είναι οι φορές, που αισθανθήκαμε πως κάποιος ίσως να μην μας θέλει πραγματικά στη ζωή του και έτσι, σιγά σιγά, ξεκινήσαμε να απομακρυνόμαστε. Τι συμβαίνει όμως, όταν εμείς οι ίδιοι, δεν θέλουμε να φύγουμε πραγματικά; Αξίζει να προσπαθήσουμε;

Βαθιά μέσα σου, πάντα γνωρίζεις την απάντηση, απλώς δεν θέλεις να την αποδεκτείς. Στην περίπτωση όμως, που δεν μπορείς ν' αντιληφθείς την επιλογή σου, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα κέρμα. Όρισε ως κορόνα και γράμματα τις επιλογές σου και ρίξε το στον αέρα. Σε  καμία περίπτωση δεν θ’ αποφασίσει το κέρμα για σένα! Όσο αυτό θα βρίσκεται στον αέρα, εσύ θα «παρακαλείς» για μία μόνο επιλογή. Αυτή είναι και η επιθυμία σου.

Από την στιγμή που κάποιος απομακρύνεται από εσένα (είτε κάποια μεγάλη αγάπη, είτε απλώς ένας φίλος) και ΔΕΝ σου έχει δώσει ξεκάθαρη άποψη για το θέμα αυτό και εσύ επιμένεις να τον θέλεις στο πλάι σου, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να παλέψεις. Να παλέψεις με όλη την δύναμη της ψυχής σου, για να μην επιτρέψεις σ’ αυτό το άτομο να φύγει. Συνέχισε να προσπαθείς, μέχρι να στο πει ξεκάθαρα αυτός. Δεν θα δώσεις ούτε το δικαίωμα στον εαυτό σου, να σκέφτεται μετά, την γνωστή σ' όλους φράση: «Αν προσπαθούσα ακόμη λίγο, ίσως να ήταν ακόμη εδώ». Κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για σένα! Θα ξέρεις πως έκανες ό,τι μπορούσες για να έχεις αυτό που επιθυμείς. Και που ξέρεις, ίσως τα καταφέρεις. Ίσως τελικά, δεν φύγει στ’ αλήθεια, και αυτό, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που θα μπορούσες να κάνεις στον εαυτό σου. 

Διεκδίκησε αυτό που αγαπάς, με κάθε τρόπο. Δεν θα μάθεις ποτέ την απάντηση στο ερώτημα «τι θα συνέβαινε αν…», αν δεν το κάνεις να συμβεί. Αν πάλι, το προσπαθήσεις και δεν τα καταφέρεις, τότε ίσως να μην σου άξιζε πραγματικά και να έρθει κάτι πιο μεγάλο στο μέλλον. Όμως θα έχεις πάρει ήδη πολλά. Μην το μετανιώσεις στιγμή, γιατί θα ξέρεις πως έκανες τ’ αδύνατα δυνατά.

Πολύ λίγα είναι τα άτομα, με τα οποία θα αισθανθείς δεμένος και ασφαλής κοντά τους. Αν δεν προσπαθήσεις να τα κρατήσεις στην ζωή σου, ίσως να μην συναντήσεις άλλα. 

Κάνε μία φορά αυτό που θες εσύ, και όχι απαραίτητα αυτό που πρέπει!

Ένας δικός μου άνθρωπος πριν καιρό, μου είχε πει πως η αγάπη είναι η απάντηση για όλα. Εγώ σήμερα σου λέω, ότι η αγάπη είναι η δύναμη σου για όλα!

Με αγάπη xxxx




Ελπίζω να περνάς υπέροχα!

0 Σχόλια