LifeStyle: 5+2 Συνήθειες για κάθε GIRLBOSS ή BOYBOSS


Κάθε παιδί, έφηβος, αλλά και ενήλικας που ονειρεύεται την επαγγελματική του ζωή, συνήθως φαντάζεται τον εαυτό του κορυφή του τομέα που θέλει να ασχοληθεί.

Έτσι και εγώ, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου τις βασικές συνήθειες ενός ατόμου που πετυχαίνει αυτό το όνειρο, μέσα από όσα άκουσα και έμαθα από τον χώρο τον επιχειρήσεων αλλά και όχι μόνο.

1. Οργάνωση
Η οργάνωση είναι το Α και το Ω! Είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, αλλά και να μπορείς να διαχειριστείς το χρόνο σου σωστά και πιο παραγωγικά. Δημιούργησε πρόγραμμα, εκμεταλλεύσου κάθε λεπτό της μέρας, τακτοποίησε τον εργασιακό σου χώρο, προμηθεύσου με τα απαραίτητα εργαλεία. Η διαφορά θα είναι ορατή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.


2. Προτεραιότητες
Βάλε προτεραιότητες στην ζωή σου. Μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από κάποια άλλα. Αν τα κατατάξεις σε σειρά και ξεκινήσεις να υλοποιείς αυτά με τον πιο υψηλό δείκτη, τότε θα είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου, πιο άνετος και δεν θα αγχώνεσαι συνεχώς. Κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία αλλά και την υγεία σου. 


3. Όχι Αναβολές
Την παροιμία που λέει "μην αναβάλλεις για αύριο, αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα", την ξέρεις; Σοφή πολύ! Αν πραγματικά θέλεις να γίνεις ένας BOYBOSS ή μία GIRLBOSS, αυτή η φράση πέρα από συνήθεια πρέπει να γίνει κορώνα στο κεφάλι σου. Είναι μία πολύ σημαντική αρχή για να εμπνεύσεις εμπιστοσύνη στους συνεργάτες αλλά και στους πελάτες σου (όποια δουλειά και να κάνεις). Μ' αυτό τον τρόπο, θα μπορείς να απαιτείς και από τους άλλους να σου συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο και έτσι θα είσαι και εσύ πιο οργανωμένος και προγραμματισμένος. 


4. Πρωινό Ξύπνημα
Αν δεν είσαι πρωινός τύπος, καιρός να γίνεις. Όσο πιο αργά ξυπνάς, τόσο περισσότερες παραγωγικές ώρες χάνεις από την μέρα σου. Πέρα απ' αυτό, όσες περισσότερες ώρες κοιμάσαι, τόσο περισσότερη ποσότητα ενέργειας χάνεις από το σώμα σου. Ο ήλιος βοηθάει τα οστά σου να αντέχουν περισσότερο στην πίεση της εργασίας αλλά και τα επίπεδα ευτυχίας και ενέργειας αυξάνονται. 


5. Φρόντισε Τον Εαυτό Σου
Όταν το λέω αυτό, εννοώ οτιδήποτε μπορεί να σε χαλαρώσει, να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και να σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτό μπορεί να είναι μια βόλτα, ένα κρασάκι με καλή παρέα, ένα ωραίο γεύμα, αλλά ακόμη και η καθημερινή σου γυμναστική και η σωστή διατροφή. Πρέπει να βρίσκεις πάντα χρόνο για εσένα, μέσα σε ένα δύσκολο και πιεστικό πρόγραμμα. Το έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, αλλά και το αξίζεις. 


6. Εμπνεύσου
Το πιο όμορφο και πιο δοτικό πράγμα στην ζωή, είναι να εμπνέεις και να εμπνέεσαι. Καθημερινά, μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από οτιδήποτε βρίσκεται γύρω σου. Είτε αυτό είναι ένα χρώμα, είτε ένας άνθρωπος. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος και ανέξοδος τρόπος για την εξέλιξη και ανέλιξη του ανθρώπου. 


7. Ενημερώσου
Μετά την έμπνευση, σειρά παίρνει η ενημέρωση. Διάβασε ένα βιβλίο, ένα άρθρο, δες μια ταινία. Οτιδήποτε μπορεί να σε διδάξει και να σου προσφέρει πληροφορίες που μέχρι τώρα αγνοούσες. Είτε αυτό αφορά το επαγγελματικό, είτε το κοινωνικό, είτε το πολιτικό κομμάτι της ζωής σου. Τα πάντα μπορούν να σου φανούν χρήσιμα εκεί που δεν ταιριάζουν, το μόνο που χρειάζεται είναι να τα επεξεργαστείς σωστά.


Ελπίζω να περνάς υπέροχα!








0 Σχόλια