Αγαπημένε/η: Ευτυχία

Αγαπημένε/η,
Ευτυχία: μια λέξη μεγάλη, ένας αιώνιος στόχος. Μια λέξη άπιαστη για πολλούς και κίνητρο για κάποιους άλλους.

Καθ' ένας από εμάς, έχει τη δική του σκέψη στο άκουσμα αυτής της λέξης.  Πολλές φορές συμπίπτουν και άλλες απέχουν χιλιόμετρα. Αυτές οι σκέψεις όμως έχουν ένα κοινό, είναι πράγματα και στιγμές που μας κάνουν χαρούμενους, όσο διαφορετικές και αν είναι μεταξύ τους.

Η λέξη αυτή είναι για όλους μας ένας στόχος ζωής. Άλλοι τον πετυχαίνουν νωρίς και άλλοι πιο αργά. Την ευτυχία όμως πέρα από το να την κυνηγήσεις, πρέπει και να την επιλέξεις. Πολλά δυσάρεστα και απρόσμενα γεγονότα θα συμβαίνουν πάντα στη ζωή σου. Αν εσύ όμως επιλέξεις να είσαι ευτυχισμένος και το τηρείς σε κάθε περίσταση, τότε θα νιώσεις λίγο πιο κοντά της. Δεν λέω πως θα είσαι μέσα στην τρελή χαρά ακόμη και τις δυσάρεστες στιγμές, αλλά να βλέπεις τη ζωή λίγο πιο αισιόδοξα και πιο θετικά. Με λίγο περισσότερο φως, και περισσότερη αγάπη.

Δεν ζεις ούτε σε σαπουνόφουσκες ούτε σε ταινίες με happy end. Πάντα, κάτι θα έρχεται και θα τα ανατρέπει όλα. Στο χέρι σου όμως είναι, ακόμη και την πιο ασήμαντη στιγμή να την γεμίσεις χρώματα και να προσθέσεις και αυτή στις αναμνήσεις σου. Γιατί να αφήσεις ακόμη μια στιγμή να περάσει σαν όλες τις άλλες; Κάνε την μοναδική!

Αν κάνεις αυτό το μικρό πράγμα, που αυτή τη στιγμή σου φαντάζει αδιανόητο, θα βρεις την ευτυχία. Θα συνειδητοποιήσεις όμως, πως απέχει πολύ από αυτό που οραματιζόσουν στο άκουσμα της λέξης. Δεν θα σημαίνει πως δεν την έχεις βρει, απλώς θα καταλάβεις πως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, από ότι τα κάνουμε εμείς να φαίνονται. Αυτό είναι που το κάνει μαγικό!

Αν δεις το μαύρο λίγο πιο γκρι...
και αν μέσα στο γκρι βάλεις λίγο χρώμα...
τότε θα μάθεις τι σημαίνει πραγματική ευτυχία. 


Ελπίζω να περνάς υπέροχα!

0 Σχόλια