Travel: Έξυπνοι τρόποι για να βρίσκεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!


Λίγο πολύ, όλοι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη εκείνη στιγμή, που θέλουμε να πάμε ένα ταξιδάκι αλλά δεν βρίσκουμε φθηνά αεροπορικά.

Στο σημερινό άρθρο, θα σου πω μερικά tips που χρησιμοποιώ, τα οποία με βοηθάνε να βρω πτήσεις σε αρκετά χαμηλές τιμές.

1. Μηχανές αναζήτησης 
Η πρώτη μου συμβουλή και αυτό που κάνω και εγώ συνεχώς, είναι να ψάχνω εισιτήρια σε μηχανές αναζήτησης και όχι απευθείας σε μια αεροπορική εταιρεία. Πολλές ιστοσελίδες σου παρέχουν την δυνατότητα, να αναζητείς εισιτήρια, ανάμεσα σε πολλές εταιρείες και να βρίσκουν τις καλύτερες τιμές και προορισμούς. 

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την skyscanner και την airshop. Δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με καμία από τις δύο, γι' αυτό σου τις προτείνω. Μια σημαντική διαφορά τους, είναι ότι η skyscanner λαμβάνει υπόψη της πολλά από τα coockies του υπολογιστή και με βάση πόσες φορές κάνεις ανανέωση μίας αναζήτησης, αυξάνει την τιμή των εισιτηρίων. Οπότε αν βρεις φθηνά αεροπορικά σ' αυτή την εταιρεία, κλείσε τα αμέσως γιατί ίσως την επόμενη φορά, να είναι πιο ακριβά. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο στην airshop. 

Όταν πλέων θα έχεις κάνει την έρευνα σου και θα έχεις βρει την αεροπορική εταιρεία με τα πιο φθηνά εισιτήρια, κάνε και μία έρευνα στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας. Συνήθως οι προσφορές είναι των αεροπορικών εταιρειών και όχι των μηχανών αναζήτησης. Μου έχει τύχει να βρω στην ίδια τιμή εισιτήρια και βαλίτσες από την ίδια την αεροπορική και μόνο εισιτήρια από την μηχανή αναζήτησης.


2. Οπουδήποτε - Οποτεδήποτε
Οι εταιρείες που προανέφερα, σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις οποιοδήποτε προορισμό σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Μ' αυτή την αναζήτηση, σου εμφανίζει φθηνούς και συνήθως ευρωπαϊκούς προορισμούς (είναι πιο κοντά άρα και πιο φθηνοί) έτσι έχεις την επιλογή να γνωρίσεις καινούρια μέρη που ίσως δεν γνώριζες ότι υπάρχουν. Με την τυχαία ημερομηνία, σου εμφανίζει τις πιο οικονομικές μέρες για να ταξιδέψεις, οι οποίες δεν είναι πολύ συνηθισμένες και κυρίως είναι στα μέσα τις εβδομάδας.  

3. News Letters
Εγγραφείτε στα news letters διαφόρων εταιρειών αλλά και μηχανών αναζήτησης. Με αυτό τον τρόπο και με την βοήθεια των cookies, θα σας ενημερώνουν για κάθε νέα προσφορά που μπορεί να σας ενδιαφέρει. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να ελέγχετε συνεχώς για τις προσφορές.

4. Δώσε χρόνο 
Αν πίστευες πως θα μπεις τώρα και θα βρεις φθηνά εισιτήρια για αύριο, ξέχνα το! Αν συμβεί, τότε είσαι πολύ τυχερός και πρέπει να πας να παίξεις και κανένα Τζόκερ. Συνήθως οι τιμές είναι πιο χαμηλές 2-3 μήνες πριν την πτήση, μπορεί και 4. Οι τιμές αλλάζουν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μπορεί να αυξηθούν, αλλά μπορεί και να μειωθούν. Αν δεν είναι τόση μεγάλη ανάγκη για ταξίδι και θέλεις να το ρισκάρεις, ίσως να βρεις καλύτερες τιμές το ίδιο βράδυ ή τις επόμενες μέρες, χωρίς να είναι κάτι σίγουρο. Μου έχουν τύχει και τα δύο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να ψάχνεις πτήσιες για 2-3 μήνες μετά. Αν δεν βρεις σήμερα, έλεγξε και αύριο!  

5. Ενδιάμεση Στάση 

Τις περισσότερες φορές, τα εισιτήρια είναι φθηνότερα όταν πας μέσω άλλης πόλης. Ειδικά στην Κύπρο, μετά το κλείσιμο της Cyprus Airways, πολλοί θα έχετε αντιληφθεί πως οι τιμές έχουν εκτοξευθεί. Αναζήτησε προορισμούς από την πόλη που επιθυμείς και έλεγξε αν οι τιμές είναι χαμηλότερες. Όσες φορές το έχω κάνει, μόνο κερδισμένη βγήκα.   


6. Περιφερειακά Αεροδρόμια

Πολλές εταιρείες και κυρίως οι low costs, αυξάνουν τις τιμές τους στα κεντρικά αεροδρόμια των χωρών λόγο των αυξημένων φόρων. Γι' αυτό και εσύ είναι καλύτερα να ψάχνεις μικρότερα και εξίσου κοντινά αεροδρόμια, με βάση την πόλη που θέλεις να επισκεφθείς. Πρόσεξε όμως να υπάρχουν ανοικτές υπηρεσίες μεταφοράς εκείνες τις ώρες ώστε να σε μεταφέρουν στο χώρο διαμονής σου και έτσι να μην χρειαστεί να πάρεις ταξί. Μετά μπορεί να σου κοστίσει περισσότερα και από τα αεροπορικά εισιτήρια.




Ελπίζω να περνάς υπέροχα!

0 Σχόλια